II śniadanie - Kefir z borówkami i zarodkami pszennymi
25 g borówki amerykańskiej. 200 g kefiru do 2% tłuszczu. 2 łyżki zarodków pszennych.
Wartość odżywcza i energetyczna
(7 dzień)
(7 dzień)
-
Wartość energetyczna: 2033 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 23 g
-
Białko: 90 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 15 g
-
Węglowodany: 248 g
-
Cholesterol: 131 mg
-
Tłuszcz całkowity: 60 g
-
Błonnik: 41 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
Kefir z borówkami i zarodkami przennymi
Składniki:
- 25 g borówki amerykańskiej
- 200 g kefiru do 2% tłuszczu
- 2 łyżki zarodków pszennych
Sposób przyrządzenia:
Borówki przełożyć do miseczki, posypać zarodkami pszennymi i zalać kefirem.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij