II śniadanie - Kefir z borówkami i zarodkami pszennymi | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

II śniadanie - Kefir z borówkami i zarodkami pszennymi

25 g borówki amerykańskiej. 200 g kefiru do 2% tłuszczu. 2 łyżki zarodków pszennych.
Wartość odżywcza i energetyczna
(7 dzień)
  • Wartość energetyczna: 2033 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 23 g
  • Białko: 90 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 15 g
  • Węglowodany: 248 g
  • Cholesterol: 131 mg
  • Tłuszcz całkowity: 60 g
  • Błonnik: 41 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
Kefir z borówkami i zarodkami przennymi
Składniki:
  • 25 g borówki amerykańskiej
  • 200 g kefiru do 2% tłuszczu
  • 2 łyżki zarodków pszennych
Sposób przyrządzenia:
Borówki przełożyć do miseczki, posypać zarodkami pszennymi i zalać kefirem.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej