II śniadanie - Jogurt jabłkowy
Jogurt jabłkowy.
Wartość odżywcza i energetyczna
(1-2 dzień)
(1-2 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1434 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 19 g
-
Białko: 78 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 13 g
-
Węglowodany: 174 g
-
Cholesterol: 167 mg
-
Tłuszcz całkowity: 46 g
-
Błonnik: 30 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 10 g
Jogurt jabłkowy
Składniki:
- 150 g jogurtu naturalnego do 2% tłuszczu
- 1 małe jabłko (ok. 150 g)
- 1 łyżeczka rodzynek
- 1/3 łyżeczki cukru wanilinowego
- cynamon
- 1 łyżka zarodków pszennych (ok. 5 g)
- 2 łyżki otrębów pszennych (ok. 10 g)
Sposób przyrządzenia:
Jabłko utrzeć na tarce o dużych otworach, przełożyć do miseczki, rodzynki drobno posiekać, dodać do jabłka. Otręby wymieszać z zarodkami, dodać do owoców, posypać cukrem wanilinowym i cynamonem, zlać jogurtem. Całość dokładnie wymieszać.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij