II śniadanie - Jogurt jabłkowy | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

II śniadanie - Jogurt jabłkowy

Jogurt jabłkowy.
Wartość odżywcza i energetyczna
(1-2 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1610 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 20 g
  • Białko: 89 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
  • Węglowodany: 196 g
  • Cholesterol: 181 mg
  • Tłuszcz całkowity: 51 g
  • Błonnik: 33 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 11 g
Jogurt jabłkowy
Składniki:
  • 150 g jogurtu naturalnego do 2% tłuszczu
  • 1 duże jabłko (ok. 220 g)
  • 1 łyżeczka rodzynek
  • 1/3 łyżeczki cukru wanilinowego
  • cynamon
  • 1 łyżka zarodków pszennych (ok. 5 g)
  • 2 łyżki otrębów pszennych (ok. 10 g)
Sposób przyrządzenia:
Jabłko utrzeć na tarce o dużych otworach, przełożyć do miseczki, rodzynki drobno posiekać i dodać do jabłka. Otręby wymieszać z zarodkami, dodać do owoców, posypać cukrem wanilinowym i cynamonem, zalać jogurtem i dokładnie wymieszać.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej