II śniadanie - Jogurt jabłkowy z zarodkami pszennymi | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

II śniadanie - Jogurt jabłkowy z zarodkami pszennymi

Jogurt jabłkowy z zarodkami pszennymi.
Wartość odżywcza i energetyczna
(1 - 2 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1766 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 25 g
  • Białko: 75 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 18 g
  • Węglowodany: 224 g
  • Cholesterol: 130 mg
  • Tłuszcz całkowity: 61 g
  • Błonnik: 45 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
Jogurt jabłkowy
Składniki:
  • 1 małe jabłko (150 g)
  • 150 g jogurtu naturalnego do 2% tłuszczu
  • 1/3 łyżeczki cukru wanilinowego, 1/3 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżka zarodków pszennych (ok. 5 g)
Sposób przyrządzenia:
Jabłko utrzeć na tarce o małych otworach, posypać cynamonem, skropić sokiem z cytryny (żeby nie sczerniało), posłodzić cukrem wanilinowym i wymieszać z jogurtem. Posypać zarodkami pszennymi.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej