II śniadanie - Jogurt jabłkowy z zarodkami pszennymi
Jogurt jabłkowy z zarodkami pszennymi.
Wartość odżywcza i energetyczna
(1 - 2 dzień)
(1 - 2 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1766 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 25 g
-
Białko: 75 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 18 g
-
Węglowodany: 224 g
-
Cholesterol: 130 mg
-
Tłuszcz całkowity: 61 g
-
Błonnik: 45 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
Jogurt jabłkowy
Składniki:
- 1 małe jabłko (150 g)
- 150 g jogurtu naturalnego do 2% tłuszczu
- 1/3 łyżeczki cukru wanilinowego, 1/3 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżka zarodków pszennych (ok. 5 g)
Sposób przyrządzenia:
Jabłko utrzeć na tarce o małych otworach, posypać cynamonem, skropić sokiem z cytryny (żeby nie sczerniało), posłodzić cukrem wanilinowym i wymieszać z jogurtem. Posypać zarodkami pszennymi.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij