II śniadanie - Jogurt jabłkowy z zarodkami pszennymi
Jogurt jabłkowy z zarodkami pszennymi.
Wartość odżywcza i energetyczna
(1 - 2 dzień)
(1 - 2 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1966 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 27 g
-
Białko: 85 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 19 g
-
Węglowodany: 262 g
-
Cholesterol: 130 mg
-
Tłuszcz całkowity: 66 g
-
Błonnik: 45 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 15 g
Składniki:
- 1 małe jabłko (150 g)
- 150 g jogurtu naturalnego do 2% tłuszczu
- 1/3 łyżeczki cukru wanilinowego
- 1/3 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki zarodków pszennych (ok. 10 g)
Sposób przyrządzenia:
Jabłko utrzeć na tarce o małych otworach, posypać cynamonem, skropić sokiem z cytryny, żeby nie sczerniało, posłodzić cukrem wanilinowym i wymieszać z jogurtem.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij