II śniadanie - Jogurt jabłkowy z zarodkami pszennymi | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

II śniadanie - Jogurt jabłkowy z zarodkami pszennymi

Jogurt jabłkowy z zarodkami pszennymi.
Wartość odżywcza i energetyczna
(1 - 2 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1966 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 27 g
  • Białko: 85 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 19 g
  • Węglowodany: 262 g
  • Cholesterol: 130 mg
  • Tłuszcz całkowity: 66 g
  • Błonnik: 45 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 15 g
Składniki:
  • 1 małe jabłko (150 g)
  • 150 g jogurtu naturalnego do 2% tłuszczu
  • 1/3 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1/3 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżki zarodków pszennych (ok. 10 g)
Sposób przyrządzenia:
Jabłko utrzeć na tarce o małych otworach, posypać cynamonem, skropić sokiem z cytryny, żeby nie sczerniało, posłodzić cukrem wanilinowym i wymieszać z jogurtem.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej