II śniadanie - Jogurt naturalny z melonem i otrębami pszennymi
Jogurt naturalny z melonem i otrębami pszennymi.
Wartość odżywcza i energetyczna
(3 dzień)
(3 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1211 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 16 g
-
Białko: 64 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 12 g
-
Węglowodany: 145 g
-
Cholesterol: 103 mg
-
Tłuszcz całkowity: 45 g
-
Błonnik: 27 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 10 g
Składniki:
- 2 cienkie plastry melona (ok. 150 g)
- 150 g jogurtu naturalnego do 2% tłuszczu
- 4 łyżki otrębów pszennych (ok. 20 g)
Sposób przyrządzenia:
Melona obrać i pokroić w kostkę, umieścić w miseczce, zalać jogurtem i posypać otrębami.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij