II śniadanie - Jogurt naturalny z melonem i otrębami pszennymi | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

II śniadanie - Jogurt naturalny z melonem i otrębami pszennymi

Jogurt naturalny z melonem i otrębami pszennymi.
Wartość odżywcza i energetyczna
(3 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1211 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 16 g
  • Białko: 64 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 12 g
  • Węglowodany: 145 g
  • Cholesterol: 103 mg
  • Tłuszcz całkowity: 45 g
  • Błonnik: 27 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 10 g
Składniki:
  • 2 cienkie plastry melona (ok. 150 g)
  • 150 g jogurtu naturalnego do 2% tłuszczu
  • 4 łyżki otrębów pszennych (ok. 20 g)
Sposób przyrządzenia:
Melona obrać i pokroić w kostkę, umieścić w miseczce, zalać jogurtem i posypać otrębami.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej