II śniadanie - Jogurt naturalny z otrębami i melonem
Jogurt naturalny z otrębami pszennymi i melonem.
Wartość odżywcza i energetyczna
(3 dzień)
(3 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1000 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 13 g
-
Białko: 53 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 10 g
-
Węglowodany: 119 g
-
Cholesterol: 84 mg
-
Tłuszcz całkowity: 34 g
-
Błonnik: 21 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 8 g
Składniki:
- 1 gruby plaster melona (ok. 100 g)
- 150 g jogurtu naturalnego do 2% tłuszczu
- 2 łyżki otrębów pszennych (ok. 10 g)
Sposób przyrządzenia:
Melona obrać i pokroić w kostkę, umieścić w miseczce, zalać jogurtem i posypać otrębami.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij