II śniadanie - Jogurt naturalny z otrębami i melonem | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

II śniadanie - Jogurt naturalny z otrębami i melonem

Jogurt naturalny z otrębami pszennymi i melonem.
Wartość odżywcza i energetyczna
(3 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1000 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 13 g
  • Białko: 53 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 10 g
  • Węglowodany: 119 g
  • Cholesterol: 84 mg
  • Tłuszcz całkowity: 34 g
  • Błonnik: 21 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 8 g
Składniki:
  • 1 gruby plaster melona (ok. 100 g)
  • 150 g jogurtu naturalnego do 2% tłuszczu
  • 2 łyżki otrębów pszennych (ok. 10 g)
Sposób przyrządzenia:
Melona obrać i pokroić w kostkę, umieścić w miseczce, zalać jogurtem i posypać otrębami.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej