II śniadanie - Jogurt truskawkowy z płatkami owsianymi
Jogurt truskawkowy z płatkami owsianymi.
Wartość odżywcza i energetyczna
(5 - 6 dzień)
(5 - 6 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1825 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 26 g
-
Białko: 80 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 17 g
-
Węglowodany: 226 g
-
Cholesterol: 116 mg
-
Tłuszcz całkowity: 63 g
-
Błonnik: 39 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 17 g
Jogurt truskawkowy z płatkami owsianymi
Składniki:
- 200 g truskawek
- 150 g jogurtu naturalnego do 2% tłuszczu
- 5 g płatków owsianych
- ½ łyżeczki miodu
Sposób przyrządzenia:
Truskawki rozgnieść widelcem (jeżeli ktoś nie lubi pestek, może przetrzeć przez sitko) i wymieszać z jogurtem naturalnym. Płatki owsiane wymieszać z miodem i zapiec w piekarniku. Posypać nimi jogurt.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij