II śniadanie - Jogurt truskawkowy z płatkami owsianymi
Jogurt truskawkowy z płatkami owsianymi.
Wartość odżywcza i energetyczna
(5 - 6 dzień)
(5 - 6 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1975 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 27 g
-
Białko: 87 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 18 g
-
Węglowodany: 255 g
-
Cholesterol: 124 mg
-
Tłuszcz całkowity: 68 g
-
Błonnik: 39 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 20 g
Jogurt truskawkowy z płatkami owsianymi
Składniki:
- 200 g truskawek
- 150 g jogurtu naturalnego do 2% tłuszczu
- 10 g płatków owsianych
- ½ łyżeczki miodu
Sposób przyrządzenia:
Maliny rozgnieść widelcem (jeżeli ktoś nie lubi pestek, może przetrzeć przez sitko), wymieszać z jogurtem naturalnym. Płatki owsiane wymieszać z miodem i zapiec w piekarniku. Posypać nimi jogurt.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij