II śniadanie - Jogurt z suszonymi owocami
Jogurt z suszonymi owocami.
Wartość odżywcza i energetyczna
(4 dzień)
(4 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1431 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 20 g
-
Białko: 85 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 13 g
-
Węglowodany: 163 g
-
Cholesterol: 250 mg
-
Tłuszcz całkowity: 48 g
-
Błonnik: 35 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 10 g
Jogurt z suszonymi owocami
Składniki:
- 150 g jogurtu do 2% tłuszczu
- 2 suszone morele
- 2 suszone śliwki
- 1 suszone jabłko
- 2 łyżki otrębów pszennych wymieszanych z 2 łyżkami płatków owsianych
Sposób przyrządzenia:
Owoce pokroić na mniejsze części, zalać jogurtem i posypać otrębami oraz płatkami.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij