II śniadanie - Kanapka z tuńczykiem i warzywami | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

II śniadanie - Kanapka z tuńczykiem i warzywami

Kanapka z tuńczykiem i warzywami. Herbata.
Wartość odżywcza i energetyczna
(6 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1040 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 16 g
  • Białko: 67 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 10 g
  • Węglowodany: 114 g
  • Cholesterol: 121 mg
  • Tłuszcz całkowity: 37 g
  • Błonnik: 32 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 6 g
Składniki:
  • 1 kromka ciemnego pieczywa (30 g)
  • margaryna do posmarowania
  • 1 liść sałaty
  • 1 plaster pomidora
  • 1 malutki ogórek kiszony
  • ¼ małej cebuli (ok. 10 g)
  • 30 g tuńczyka w sosie własnym
  • ½ łyżeczki musztardy miodowej
Sposób przyrządzenia:
Ogórka kiszonego drobno pokroić, cebulę pokroić w drobniutką kostkę, wymieszać z tuńczykiem i odrobiną miodowej musztardy. Pieczywo posmarować margaryną, położyć na nie liść sałaty, wyłożyć pastę z tuńczyka i położyć plaster pomidora.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej