II śniadanie - Kanapka z tuńczykiem i warzywami
Kanapka z tuńczykiem i warzywami. Herbata.
Wartość odżywcza i energetyczna
(6 dzień)
(6 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1040 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 16 g
-
Białko: 67 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 10 g
-
Węglowodany: 114 g
-
Cholesterol: 121 mg
-
Tłuszcz całkowity: 37 g
-
Błonnik: 32 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 6 g
Składniki:
- 1 kromka ciemnego pieczywa (30 g)
- margaryna do posmarowania
- 1 liść sałaty
- 1 plaster pomidora
- 1 malutki ogórek kiszony
- ¼ małej cebuli (ok. 10 g)
- 30 g tuńczyka w sosie własnym
- ½ łyżeczki musztardy miodowej
Sposób przyrządzenia:
Ogórka kiszonego drobno pokroić, cebulę pokroić w drobniutką kostkę, wymieszać z tuńczykiem i odrobiną miodowej musztardy. Pieczywo posmarować margaryną, położyć na nie liść sałaty, wyłożyć pastę z tuńczyka i położyć plaster pomidora.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij