II śniadanie - Kanapka z tuńczykiem i warzywami
Kanapka z tuńczykiem i warzywami. Herbata.
Wartość odżywcza i energetyczna
(6 dzień)
(6 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1228 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 17 g
-
Białko: 74 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 12 g
-
Węglowodany: 139 g
-
Cholesterol: 141 mg
-
Tłuszcz całkowity: 42 g
-
Błonnik: 42 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 9 g
Składniki:
- 1 kromka ciemnego pieczywa (30 g)
- margaryna do posmarowania
- 1 liść sałaty
- 1 plaster pomidora
- 1 malutki ogórek kiszony
- ¼ małej cebuli (ok. 10 g)
- 30 g tuńczyka w sosie własnym
- ½ łyżeczki musztardy miodowej
Sposób przyrządzenia:
Ogórka kiszonego drobno pokroić, cebulę pokroić w drobniutką kostkę, wymieszać z tuńczykiem i odrobiną miodowej musztardy. Pieczywo posmarować margaryną, położyć liść sałaty, wyłożyć pastę z tuńczyka i plaster pomidora.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij