II śniadanie - Kanapka z wędliną oraz warzywami i kefirem | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

II śniadanie - Kanapka z wędliną oraz warzywami i kefirem

Kanapka z chudą wędliną i warzywami. 150 ml kefiru naturalnego do 2% tłuszczu.
Wartość odżywcza i energetyczna
(na 1 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1210 kcal
  • Białko: 69 g
  • Węglowodany: 135 g
  • Tłuszcz całkowity: 43 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 9 g
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 18 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 11 g
  • Cholesterol: 109 mg
  • Błonnik: 34 g
Składniki:
  • 1 kromka ciemnego pieczywa (30 g)
  • margaryna do posmarowania
  • 1 liść sałaty
  • 1 plaster pomidora
  • 2 plasterki ogórka zielonego
  • 1 plasterek polędwicy z kurczaka
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej