II śniadanie - Kanapki z chudą wędliną i żółtym serem o zaniżonej zawartości tłuszczu | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

II śniadanie - Kanapki z chudą wędliną i żółtym serem o zaniżonej zawartości tłuszczu

Kanapki z chudą wędliną i żółtym serem o zaniżonej zawartości tłuszczu.
Wartość odżywcza i energetyczna
(3 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1589 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 22 g
  • Białko: 85 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 15 g
  • Węglowodany: 187 g
  • Cholesterol: 113 mg
  • Tłuszcz całkowity: 55 g
  • Błonnik: 34 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
Składniki:
  • 2 cienkie kromki pieczywa razowego
  • margaryna do smarowania
  • liść sałaty
  • 2 plasterki chudej wędliny drobiowej (25 g)
  • ½ plasterka żółtego sera o zaniżonej zawartości tłuszczu
  • 4 plasterki ogórka zielonego
  • 2 rzodkiewki
Dodatkowo:
  • 1 śliwka
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej