II śniadanie - Kanapki z serkiem z rzodkiewką i szczypiorkiem | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

II śniadanie - Kanapki z serkiem z rzodkiewką i szczypiorkiem

2 kromeczki ciemnego pieczywa (ok. 70 g) z serkiem homogenizowanym light z rzodkiewką i szczypiorkiem.
Wartość odżywcza i energetyczna
(3 - 4 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1944 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 28 g
  • Białko: 85 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 19 g
  • Węglowodany: 260 g
  • Cholesterol: 107 mg
  • Tłuszcz całkowity: 66 g
  • Błonnik: 37 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 15 g
Serek homogenizowany light z rzodkiewką i szczypiorkiem
Składniki:
  • 100 g serka homogenizowanego 0% tłuszczu
  • 4 główki rzodkiewki (ok. 50 g)
  • 25 g ogórka zielonego
  • 1 łyżka szczypiorku
  • pieprz
Sposób przyrządzenia:
Rzodkiewkę i ogórka utrzeć na tarce lub pokroić w drobną kostkę, wymieszać z serkiem, szczypiorkiem. Doprawić pieprzem.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej