II śniadanie - Kefir z borówkami amerykańskimi | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

II śniadanie - Kefir z borówkami amerykańskimi

Kefir z borówkami amerykańskimi.
Wartość odżywcza i energetyczna
(3 - 4 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1992 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 29 g
  • Białko: 85 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 18 g
  • Węglowodany: 262 g
  • Cholesterol: 150 mg
  • Tłuszcz całkowity: 66 g
  • Błonnik: 35 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 16 g
Składniki:
  • 125 g borówek amerykańskich
  • 200 g kefiru do 2% tłuszczu
  • 2 łyżki zarodków pszennych (10 g)
Sposób przyrządzenia:
Borówki przełożyć do miseczki, posypać zarodkami pszennymi i zalać kefirem.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej