II śniadanie - Kefir z borówkami amerykańskimi
Kefir z borówkami amerykańskimi.
Wartość odżywcza i energetyczna
(3 - 4 dzień)
(3 - 4 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1992 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 29 g
-
Białko: 85 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 18 g
-
Węglowodany: 262 g
-
Cholesterol: 150 mg
-
Tłuszcz całkowity: 66 g
-
Błonnik: 35 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 16 g
Składniki:
- 125 g borówek amerykańskich
- 200 g kefiru do 2% tłuszczu
- 2 łyżki zarodków pszennych (10 g)
Sposób przyrządzenia:
Borówki przełożyć do miseczki, posypać zarodkami pszennymi i zalać kefirem.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij