II śniadanie - Kefir z borówkami amerykańskimi | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

II śniadanie - Kefir z borówkami amerykańskimi

Kefir z borówkami amerykańskimi.
Wartość odżywcza i energetyczna
(7 dzień)
  • Wartość energetyczna: 2009 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 26 g
  • Białko: 81 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 22 g
  • Węglowodany: 252 g
  • Cholesterol: 105 mg
  • Tłuszcz całkowity: 71 g
  • Błonnik: 41 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 15 g
Kefir z borówkami amerykańskimi
Składniki:
  • 125 g borówek amerykańskich
  • 200 g kefiru do 2% tłuszczu
  • 2 łyżki zarodków pszennych (ok. 10 g)
Sposób przyrządzenia:
Borówki przełożyć do miseczki, posypać zarodkami pszennymi i zalać kefirem.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej