II śniadanie - Kefir z jagodami
Kefir z jagodami.
Wartość odżywcza i energetyczna
(5 - 6 dzień)
(5 - 6 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1783 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 25 g
-
Białko: 81 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 17 g
-
Węglowodany: 223 g
-
Cholesterol: 229 mg
-
Tłuszcz całkowity: 59 g
-
Błonnik: 31 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 12 g
Kefir z jagodami
Składniki:
- 150 g mrożonych jagód lub świeżych
- 200 g kefiru do 2% tłuszczu
- 1 łyżka zarodków pszennych (ok. 5 g)
Sposób przyrządzenia:
Rozmrożone lub świeże jagody przełożyć do miseczki, posypać zarodkami pszennymi i zalać kefirem.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij