II śniadanie - Kefir z jagodami | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

II śniadanie - Kefir z jagodami

Kefir z jagodami.
Wartość odżywcza i energetyczna
(5 - 6 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1783 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 25 g
  • Białko: 81 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 17 g
  • Węglowodany: 223 g
  • Cholesterol: 229 mg
  • Tłuszcz całkowity: 59 g
  • Błonnik: 31 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 12 g
Kefir z jagodami
Składniki:
  • 150 g mrożonych jagód lub świeżych
  • 200 g kefiru do 2% tłuszczu
  • 1 łyżka zarodków pszennych (ok. 5 g)
Sposób przyrządzenia:
Rozmrożone lub świeże jagody przełożyć do miseczki, posypać zarodkami pszennymi i zalać kefirem.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej