II śniadanie - Kefir z jagodami
Kefir z jagodami.
Wartość odżywcza i energetyczna
(5 - 6 dzień)
(5 - 6 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1768 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 27 g
-
Białko: 80 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
-
Węglowodany: 225 g
-
Cholesterol: 125 mg
-
Tłuszcz całkowity: 58 g
-
Błonnik: 45 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 10 g
Kefir z jagodami
Składniki:
- 200 g mrożonych jagód lub świeżych
- 150 g kefiru do 2% tłuszczu
- 1 łyżka zarodków pszennych (ok. 5 g)
Sposób przyrządzenia:
Jagody przełożyć do miseczki, posypać zarodkami pszennymi i zalać kefirem.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij