II śniadanie - Kefir z jagodami | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

II śniadanie - Kefir z jagodami

Kefir z jagodami.
Wartość odżywcza i energetyczna
(5 - 6 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1768 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 27 g
  • Białko: 80 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
  • Węglowodany: 225 g
  • Cholesterol: 125 mg
  • Tłuszcz całkowity: 58 g
  • Błonnik: 45 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 10 g
Kefir z jagodami
Składniki:
  • 200 g mrożonych jagód lub świeżych
  • 150 g kefiru do 2% tłuszczu
  • 1 łyżka zarodków pszennych (ok. 5 g)
Sposób przyrządzenia:
Jagody przełożyć do miseczki, posypać zarodkami pszennymi i zalać kefirem.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej