II śniadanie - Mrożone jagody z kefirem i zarodkami pszennymi | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

II śniadanie - Mrożone jagody z kefirem i zarodkami pszennymi

Mrożone jagody z kefirem i zarodkami pszennymi.
Wartość odżywcza i energetyczna
(5 - 6 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1976 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 27 g
  • Białko: 87 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 18 g
  • Węglowodany: 255 g
  • Cholesterol: 229 mg
  • Tłuszcz całkowity: 64 g
  • Błonnik: 36 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 13 g
Składniki:
  • 150 g mrożonych jagód
  • 200 g kefiru do 2% tłuszczu
  • 2 łyżki zarodków pszennych (ok. 10 g)
Sposób przyrządzenia:
Borówki przełożyć do miseczki, posypać zarodkami pszennymi i zalać kefirem.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej