II śniadanie - Mrożone jagody z kefirem i zarodkami pszennymi
Mrożone jagody z kefirem i zarodkami pszennymi.
Wartość odżywcza i energetyczna
(5 - 6 dzień)
(5 - 6 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1976 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 27 g
-
Białko: 87 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 18 g
-
Węglowodany: 255 g
-
Cholesterol: 229 mg
-
Tłuszcz całkowity: 64 g
-
Błonnik: 36 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 13 g
Składniki:
- 150 g mrożonych jagód
- 200 g kefiru do 2% tłuszczu
- 2 łyżki zarodków pszennych (ok. 10 g)
Sposób przyrządzenia:
Borówki przełożyć do miseczki, posypać zarodkami pszennymi i zalać kefirem.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij