II śniadanie - Mrożone jagody z kefirem i zarodkami pszennymi | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

II śniadanie - Mrożone jagody z kefirem i zarodkami pszennymi

Mrożone jagody z kefirem i zarodkami pszennymi.
Wartość odżywcza i energetyczna
(5 - 6 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1968 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 29 g
  • Białko: 85 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 16 g
  • Węglowodany: 260 g
  • Cholesterol: 125 mg
  • Tłuszcz całkowity: 62 g
  • Błonnik: 51 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 11 g
Składniki:
  • 200 g mrożonych jagód
  • 150 g kefiru do 2% tłuszczu
  • 2 łyżki zarodków pszennych (ok. 10 g)
Sposób przyrządzenia:
Borówki przełożyć do miseczki, posypać zarodkami pszennymi i zalać kefirem.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej