II śniadanie - Mrożone jagody z kefirem i zarodkami pszennymi
Mrożone jagody z kefirem i zarodkami pszennymi.
Wartość odżywcza i energetyczna
(5 - 6 dzień)
(5 - 6 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1968 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 29 g
-
Białko: 85 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 16 g
-
Węglowodany: 260 g
-
Cholesterol: 125 mg
-
Tłuszcz całkowity: 62 g
-
Błonnik: 51 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 11 g
Składniki:
- 200 g mrożonych jagód
- 150 g kefiru do 2% tłuszczu
- 2 łyżki zarodków pszennych (ok. 10 g)
Sposób przyrządzenia:
Borówki przełożyć do miseczki, posypać zarodkami pszennymi i zalać kefirem.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij