Kieszonka z kurczaka nadziewana mozzarellą | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Kieszonka z kurczaka nadziewana mozzarellą

Wartość odżywcza i energetyczna
  • Wartość energetyczna: 288 kcal
  • Białko: 35 g
  • Węglowodany: 5 g
  • Tłuszcz całkowity: 14 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 3 g
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 7 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 3 g
  • Cholesterol: 87 mg
  • Błonnik: 0 g
Składniki:
  • 1 malutka pierś z kurczaka
  • ¼ mozzarelli light
  • 1 suszony pomidor
  • ½ szalotki
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • pieprz, słodka czerwona papryka, tymianek suszony
Sposób przyrządzenia:
Pierś z kurczaka umyć, naciąć wzdłuż (ma powstać kieszonka), mozzarellę pokroić w drobną kostkę, suszonego pomidora i szalotkę posiekać, a następnie wszystko wymieszać. Pierś z kurczaka oprószyć przyprawami i posmarować oliwą, wypełnić kieszonkę farszem z mozzarelli, spiąć wykałaczką. Piec w piekarniku ok. 10-15 minut w temperaturze 180 st. Celsjusza.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej