Kolacja - Carpaccio z łososia z grzankami | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Kolacja - Carpaccio z łososia z grzankami

Carpaccio z łososia z grzankami.
Wartość odżywcza i energetyczna
(5 - 6 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1976 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 27 g
  • Białko: 87 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 18 g
  • Węglowodany: 255 g
  • Cholesterol: 229 mg
  • Tłuszcz całkowity: 64 g
  • Błonnik: 36 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 13 g
Carpaccio z łososia z grzankami
Składniki:
  • 4 bardzo cienkie plastry łososia (ok. 50 g)
  • 3 czarne oliwki
  • 1 łyżka kapar
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • rukola
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • przyprawy: odrobina soli, pieprzu
  • 2 grzanki razowe (ok. 80 g)
Sposób przyrządzenia:
Łososia zamarynować w odrobinie soli, pieprzu cytrynowym i soku z cytryny. Odstawić na jakąś godzinę. Pomidorki przekroić na pół, wymieszać z sałatą, oliwą i sosem balsamicznym. Wyłożyć na talerzu. Na tak przygotowanych warzywach rozłożyć łososia, wszystko posypać drobno posiekanymi czarnymi oliwkami i kaparami.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej