Kolacja - Faszerowana papryka | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Kolacja - Faszerowana papryka

Faszerowana papryka.
Wartość odżywcza i energetyczna
(1 - 2 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1966 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 27 g
  • Białko: 85 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 19 g
  • Węglowodany: 262 g
  • Cholesterol: 130 mg
  • Tłuszcz całkowity: 66 g
  • Błonnik: 45 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 15 g
Faszerowana papryka
Składniki:
  • 1 średnia papryka (ok. 160 g)
  • 50 g piersi z kurczaka
  • 1 mała cebula
  • 50 g pieczarek
  • 1 suszony pomidor
  • 50 g kaszy kuskus
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego
  • przyprawy: pieprz, słodka czerwona papryka, czosnek, tymianek
Sposób przyrządzenia:
Mięso zmielić, cebulę drobno posiekać, pieczarki pokroić w plasterki. Wszystkie składniki, łącznie z namoczonym kuskusem, wymieszać z olejem i przyprawami. Nafaszerować paprykę i zapiekać ok. 30 minut w 180 st. Celsjusza.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej