Kolacja - Faszerowana papryka
Faszerowana papryka.
Wartość odżywcza i energetyczna
(1 - 2 dzień)
(1 - 2 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1966 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 27 g
-
Białko: 85 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 19 g
-
Węglowodany: 262 g
-
Cholesterol: 130 mg
-
Tłuszcz całkowity: 66 g
-
Błonnik: 45 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 15 g
Faszerowana papryka
Składniki:
- 1 średnia papryka (ok. 160 g)
- 50 g piersi z kurczaka
- 1 mała cebula
- 50 g pieczarek
- 1 suszony pomidor
- 50 g kaszy kuskus
- 1 łyżka oleju słonecznikowego
- przyprawy: pieprz, słodka czerwona papryka, czosnek, tymianek
Sposób przyrządzenia:
Mięso zmielić, cebulę drobno posiekać, pieczarki pokroić w plasterki. Wszystkie składniki, łącznie z namoczonym kuskusem, wymieszać z olejem i przyprawami. Nafaszerować paprykę i zapiekać ok. 30 minut w 180 st. Celsjusza.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij