Kolacja - Kasza gryczana z grillowanymi warzywami z fetą | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Kolacja - Kasza gryczana z grillowanymi warzywami z fetą

Kasza gryczana z grillowanymi warzywami z fetą.
Wartość odżywcza i energetyczna
(3 - 4 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1784 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 22 g
  • Białko: 71 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 17 g
  • Węglowodany: 236 g
  • Cholesterol: 100 mg
  • Tłuszcz całkowity: 61 g
  • Błonnik: 32 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 15 g
Kasza gryczana z grillowanymi warzywami z fetą
Składniki (na 2 dni):
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ papryki żółtej
  • 100 g pieczarek
  • ½ malej cukinii
  • ½ małego bakłażana
  • 50 g fety o obniżonej zawartości tłuszczu ok. 12% (na 1 dzień)
  • pieprz, słodka czerwona papryka
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 40 g kaszy gryczanej (na 1 dzień)
Sposób przyrządzenia:
Papryki pokroić w kwadraty, cukinię i bakłażana w plastry, pieczarki w ćwiartki. Wszystkie warzywa oprószyć przyprawami, polać olejem i grillować. Ugotowaną kaszę przełożyć na talerz, na nią wyłożyć połowę warzyw, na wszystko pokruszyć fetę.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej