Kolacja - Kasza gryczana z grillowanymi warzywami z fetą
Kasza gryczana z grillowanymi warzywami z fetą.
Wartość odżywcza i energetyczna
(3 - 4 dzień)
(3 - 4 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1995 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 23 g
-
Białko: 81 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 21 g
-
Węglowodany: 265 g
-
Cholesterol: 109 mg
-
Tłuszcz całkowity: 64 g
-
Błonnik: 35 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 15 g
Kasza gryczana z grillowanymi warzywami z fetą
Składniki (na 2 dni):
- ½ papryki czerwonej
- ½ papryki żółtej
- 100 g pieczarek
- ½ małej cukinii
- ½ małego bakłażana
- 50 g fety o obniżonej zawartości tłuszczu ok. 12% (na 1 dzień)
- przyprawy: pieprz, słodka czerwona papryka
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
- 50 g kaszy gryczanej (na 1 dzień)
Sposób przyrządzenia:
Papryki pokroić w kwadraty, cukinię i bakłażana w plastry, a pieczarki w ćwiartki. Wszystkie warzywa oprószyć przyprawami, polać olejem i zgrillować. Ugotowaną kaszę wyłożyć na talerz, na nią połowę warzyw, na wszystko pokruszyć fetę.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij