Kolacja - Kasza gryczana z grillowanymi warzywami z fetą | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Kolacja - Kasza gryczana z grillowanymi warzywami z fetą

Kasza gryczana z grillowanymi warzywami z fetą.
Wartość odżywcza i energetyczna
(3 - 4 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1995 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 23 g
  • Białko: 81 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 21 g
  • Węglowodany: 265 g
  • Cholesterol: 109 mg
  • Tłuszcz całkowity: 64 g
  • Błonnik: 35 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 15 g
Kasza gryczana z grillowanymi warzywami z fetą
Składniki (na 2 dni):
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ papryki żółtej
  • 100 g pieczarek
  • ½ małej cukinii
  • ½ małego bakłażana
  • 50 g fety o obniżonej zawartości tłuszczu ok. 12% (na 1 dzień)
  • przyprawy: pieprz, słodka czerwona papryka
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 50 g kaszy gryczanej (na 1 dzień)
Sposób przyrządzenia:
Papryki pokroić w kwadraty, cukinię i bakłażana w plastry, a pieczarki w ćwiartki. Wszystkie warzywa oprószyć przyprawami, polać olejem i zgrillować. Ugotowaną kaszę wyłożyć na talerz, na nią połowę warzyw, na wszystko pokruszyć fetę.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej