Kolacja - Kasza jaglana z warzywami | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Kolacja - Kasza jaglana z warzywami

Kasza jaglana z warzywami.
Wartość odżywcza i energetyczna
(na 1 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1212 kcal
  • Białko: 64 g
  • Węglowodany: 145 g
  • Tłuszcz całkowity: 42 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 10 g
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 18 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 8 g
  • Cholesterol: 129 mg
  • Błonnik: 29 g
Składniki:
  • 30 g kaszy jęczmiennej pęczak
  • ½ małej cukinii (100 g)
  • ¼ małej papryki (50 g)
  • 1 mały pomidor
  • ½ małej cebuli (25 g)
  • 50 g pieczarek
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 10 g sera żółtego o obniżonej zawartości tłuszczu
  • przyprawy: pieprz, słodka czerwona papryka
Sposób przyrządzenia:
Kaszę ugotować w stosunku 1:2. Cukinię pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki, a paprykę w paseczki. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki, cebulę pokroić w piórka. Wszystkie warzywa poddusić na oliwie z oliwek. Kaszę wyłożyć na talerz, polać warzywami i posypać drobno posiekanym serem żółtym.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej