Kolacja - Łazanki | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Kolacja - Łazanki

Łazanki.
Wartość odżywcza i energetyczna
(5 - 6 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1968 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 29 g
  • Białko: 85 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 16 g
  • Węglowodany: 260 g
  • Cholesterol: 125 mg
  • Tłuszcz całkowity: 62 g
  • Błonnik: 51 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 11 g
Łazanki
Składniki (na 2 dni):
  • 100 g makaronu na łazanki (najlepiej razowego)
  • 100 g piersi z kurczaka
  • 300 g kapusty kiszonej
  • 1 mała cebula
  • 200 g pieczarek
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • przyprawy: pieprz, słodka czerwona papryka i inne wg uznania
Sposób przyrządzenia:
Kurczaka pokroić na paseczki, zamarynować w oliwie i ziołach. Makaron ugotować. Kapustę wypłukać kilka razy, pokroić i ugotować. Cebulę posiekać, pieczarki pokroić na plasterki, a mięso na paseczki. Na oliwie zeszklić cebulę, następnie dodać pieczarki, oprószyć solą i smażyć do momentu wyparowania wody. Następnie dodać kurczaka i wszystko podsmażyć. Dodać kapustę i makaron. Wymieszać dokładanie i doprawić do smaku.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej