Kolacja - Łazanki
Łazanki.
Wartość odżywcza i energetyczna
(5 - 6 dzień)
(5 - 6 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1968 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 29 g
-
Białko: 85 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 16 g
-
Węglowodany: 260 g
-
Cholesterol: 125 mg
-
Tłuszcz całkowity: 62 g
-
Błonnik: 51 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 11 g
Łazanki
Składniki (na 2 dni):
- 100 g makaronu na łazanki (najlepiej razowego)
- 100 g piersi z kurczaka
- 300 g kapusty kiszonej
- 1 mała cebula
- 200 g pieczarek
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- przyprawy: pieprz, słodka czerwona papryka i inne wg uznania
Sposób przyrządzenia:
Kurczaka pokroić na paseczki, zamarynować w oliwie i ziołach. Makaron ugotować. Kapustę wypłukać kilka razy, pokroić i ugotować. Cebulę posiekać, pieczarki pokroić na plasterki, a mięso na paseczki. Na oliwie zeszklić cebulę, następnie dodać pieczarki, oprószyć solą i smażyć do momentu wyparowania wody. Następnie dodać kurczaka i wszystko podsmażyć. Dodać kapustę i makaron. Wymieszać dokładanie i doprawić do smaku.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij