Kolacja - Leczo z warzyw
Leczo z warzyw.
Wartość odżywcza i energetyczna
(5 dzień)
(5 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1394 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 19 g
-
Białko: 74 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 13 g
-
Węglowodany: 159 g
-
Cholesterol: 103 mg
-
Tłuszcz całkowity: 49 g
-
Błonnik: 37 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 11 g
Leczo z warzyw
Składniki (2 porcje):
- 60 g czerwonej soczewicy
- 1 puszka pomidorów
- 200g pieczarek
- ½ czerwonej papryki, ½ żółtej papryki, ½ zielonej papryki
- ½ małej cukinii
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- przyprawy: pieprz, słodka czerwona papryka
Sposób przyrządzenia:
Soczewicę ugotować według przepisu na opakowaniu. Na oliwie poddusić wszystkie warzywa. Kiedy będą miękkie, należy dodać soczewicę, wymieszać i doprawić do smaku.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij