Kolacja - Leczo z warzyw | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Kolacja - Leczo z warzyw

Leczo z warzyw.
Wartość odżywcza i energetyczna
(5 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1394 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 19 g
  • Białko: 74 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 13 g
  • Węglowodany: 159 g
  • Cholesterol: 103 mg
  • Tłuszcz całkowity: 49 g
  • Błonnik: 37 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 11 g
Leczo z warzyw
Składniki (2 porcje):
  • 60 g czerwonej soczewicy
  • 1 puszka pomidorów
  • 200g pieczarek
  • ½ czerwonej papryki, ½ żółtej papryki, ½ zielonej papryki
  • ½ małej cukinii
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • przyprawy: pieprz, słodka czerwona papryka
Sposób przyrządzenia:
Soczewicę ugotować według przepisu na opakowaniu. Na oliwie poddusić wszystkie warzywa. Kiedy będą miękkie, należy dodać soczewicę, wymieszać i doprawić do smaku.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej