Kolacja
Tydzień 2
Dzień 5
Leczo z warzyw.
Wartość odżywcza i energetyczna
(5 dzień)
(5 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1604 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 22 g
-
Białko: 87 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 15 g
-
Węglowodany: 190 g
-
Cholesterol: 122 mg
-
Tłuszcz całkowity: 55 g
-
Błonnik: 40 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 12 g
Leczo z warzyw
Składniki (2 porcje):
- 80 g czerwonej soczewicy
- 1 puszka pomidorów
- 200 g pieczarek
- ½ czerwonej papryki, ½ żółtej papryki, ½ zielonej papryki
- ½ małej cukinii
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- przyprawy: pieprz, słodka czerwona papryka
Sposób przyrządzenia:
Soczewicę ugotować według przepisu na opakowaniu. Na oliwie poddusić wszystkie warzywa, a kiedy będą już miękkie, dodać soczewicę, wymieszać i doprawić do smaku.