Kolacja - Mozzarella na grzance
Mozzarella na grzance.
Wartość odżywcza i energetyczna
(1 dzień)
(1 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1021 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
-
Białko: 61 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 9 g
-
Węglowodany: 115 g
-
Cholesterol: 87 mg
-
Tłuszcz całkowity: 35 g
-
Błonnik: 25 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 8 g
Mozzarella na grzance
Składniki:
- ¼ kulki mozzarelli light
- 6 pomidorków koktajlowych
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- 1 łyżka kiełków rzodkiewki
- kilka listków świeżej bazylii
- 1 cienka kromka ciemnego pieczywa (30 g)
Sposób przyrządzenia:
Mozzarellę pokroić w kostkę, pomidorki w ćwiartki. Wymieszać z oliwą i octem balsamicznym. Z ciemnego pieczywa zrobić grzankę, umieścić na niej kiełki rzodkiewki (lub inne według uznania), wyłożyć mozzarellę z pomidorami, udekorować świeżymi listkami bazylii.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij