Kolacja - Mozzarella na grzance
Mozzarella na grzance.
Wartość odżywcza i energetyczna
(na 1 dzień)
(na 1 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1227 kcal
-
Białko: 69 g
-
Węglowodany: 140 g
-
Tłuszcz całkowity: 42 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 9 g
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 17 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 11 g
-
Cholesterol: 103 mg
-
Błonnik: 29 g
Składniki:
- 1/3 kulki mozzarelli light
- 6 pomidorków koktajlowych
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- 1 łyżka kiełków rzodkiewki
- kilka listków świeżej bazylii
- 2 cienkie kromki ciemnego pieczywa (50 g) lub mała grahamka
Sposób przyrządzenia:
Mozzarellę pokroić w kostkę, pomidorki w ćwiartki. Wymieszać z oliwą i octem balsamicznym. Z ciemnego pieczywa zrobić grzankę, umieścić na niej kiełki rzodkiewki (lub inne według uznania), wyłożyć mozzarellę z pomidorami i udekorować świeżymi listkami bazylii.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij