Kolacja - Roladki z bakłażana z grzanką razową | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Kolacja - Roladki z bakłażana z grzanką razową

Roladki z bakłażana z grzanką razową.
Wartość odżywcza i energetyczna
(3 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1000 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 13 g
  • Białko: 53 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 10 g
  • Węglowodany: 119 g
  • Cholesterol: 84 mg
  • Tłuszcz całkowity: 34 g
  • Błonnik: 21 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 8 g
Roladki z bakłażana z grzanką razową
Składniki (2 porcje):
  • 1 mały bakłażan (200 g)
  • 60 g sera feta light
  • 2 suszone pomidory
  • 2 łyżeczki kiełków
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • świeże listki bazylii
  • pieprz
  • 1 kromka chleba razowego (30 g)
Sposób przyrządzenia:
Bakłażana umyć i pokroić wzdłuż na cienkie plastry (można użyć do tego celu szatkownicy do kapusty lub krajalnicy – plastry będą równe). Patelnię grillową posmarować oliwą i grillować na niej plastry bakłażana z obydwu stron. Fetę rozgnieść widelcem, dodać drobno posiekane suszone pomidory, kiełki i listki bazylii. Wymieszać. Tak przygotowanym farszem smarować grillowane plastry bakłażana i zwijać w rulon. Podawać z grzanką.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej