Kolacja - Sałatka z fetą | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Kolacja - Sałatka z fetą

Sałatka z fetą.
Wartość odżywcza i energetyczna
(7 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1777 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 22 g
  • Białko: 77 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
  • Węglowodany: 241 g
  • Cholesterol: 116 mg
  • Tłuszcz całkowity: 57 g
  • Błonnik: 32 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
Sałatka z fetą
Składniki
  • ½ małej cukinii
  • ½ małej papryki
  • 100 g pieczarek
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • pieprz, słodka czerwona papryka
  • 1 łyżka orzechów włoskich
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego
  • 50 g fety
Sposób przyrządzenia:
Cukinię pokroić w plasterki, pieczarki umyć, paprykę pokroić w szerokie paski, pomidorki koktajlowe umyć. Wszystkie warzywa umieścić w misce i oprószyć przyprawami. Tak przygotowane warzywa grillować na patelni, aż staną się miękkie. Warzywa wyłożyć na talerz, pokruszyć na nie fetę, wszystko posypać prażonymi orzechami włoskimi i polać olejem słonecznikowym. Podawać z grahamką.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej