Kolacja - Sałatka z fetą
Sałatka z fetą.
Wartość odżywcza i energetyczna
(7 dzień)
(7 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1777 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 22 g
-
Białko: 77 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
-
Węglowodany: 241 g
-
Cholesterol: 116 mg
-
Tłuszcz całkowity: 57 g
-
Błonnik: 32 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
Sałatka z fetą
Składniki
- ½ małej cukinii
- ½ małej papryki
- 100 g pieczarek
- 6 pomidorków koktajlowych
- pieprz, słodka czerwona papryka
- 1 łyżka orzechów włoskich
- 1 łyżka oleju słonecznikowego
- 50 g fety
Sposób przyrządzenia:
Cukinię pokroić w plasterki, pieczarki umyć, paprykę pokroić w szerokie paski, pomidorki koktajlowe umyć. Wszystkie warzywa umieścić w misce i oprószyć przyprawami. Tak przygotowane warzywa grillować na patelni, aż staną się miękkie. Warzywa wyłożyć na talerz, pokruszyć na nie fetę, wszystko posypać prażonymi orzechami włoskimi i polać olejem słonecznikowym. Podawać z grahamką.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij