Kolacja
Tydzień 5
Dzień 7
Sałatka z fetą. 1 bułka grahamka (80 g).
Wartość odżywcza i energetyczna
(7 dzień)
(7 dzień)
-
Wartość energetyczna: 2033 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 23 g
-
Białko: 90 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 15 g
-
Węglowodany: 248 g
-
Cholesterol: 131 mg
-
Tłuszcz całkowity: 60 g
-
Błonnik: 41 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
Sałatka z fetą
Składniki:
- ½ małej cukinii
- ½ małej papryki
- 100 g pieczarek
- 6 pomidorków koktajlowych
- przyprawy: odrobina soli, pieprzu, słodka czerwona papryka
- 1 łyżka orzechów włoskich
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 50 g fety
Sposób przyrządzenia:
Cukinię pokroić w plasterki, pieczarki i pomidorki koktajlowe umyć, paprykę pokroić w szerokie paski. Wszystkie warzywa umieścić w misce, oprószyć przyprawami. Tak przygotowane warzywa grillować na patelni do miękkości. Warzywa wyłożyć na talerz, pokruszyć na nie fetę, wszystko posypać prażonymi orzechami włoskimi i polać olejem słonecznikowym.