Kolacja - Sałatka z mozzarellą | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Kolacja - Sałatka z mozzarellą

Sałatka z mozzarellą. 1 mała grahamka (50 g).
Wartość odżywcza i energetyczna
(3 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1417 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 20 g
  • Białko: 77 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 12 g
  • Węglowodany: 167 g
  • Cholesterol: 113 mg
  • Tłuszcz całkowity: 48 g
  • Błonnik: 34 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 11 g
Sałatka z mozzarellą
Składniki:
  • ½ kulki mozzarelli light
  • 2 garście roszponki
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • kilka listków bazylii
Na sos:
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • ocet balsamiczny
Sposób przyrządzenia:
Roszponkę i pomidorki przekrojone na pół wymieszać z sosem, wyłożyć na talerz, na górze ułożyć pokrojoną w plasterki mozzarellę, udekorować listkami bazylii. Podawać z bułką grahamką.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej