Kolacja - Sałatka z mozzarellą i grzankami | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Kolacja - Sałatka z mozzarellą i grzankami

Sałatka z mozzarellą i grzankami.
Wartość odżywcza i energetyczna
(3 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1010 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 27 g
  • Białko: 54 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 18 g
  • Węglowodany: 11 g
  • Cholesterol: 124 mg
  • Tłuszcz całkowity: 36 g
  • Błonnik: 39 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 10 g
Sałatka z mozzarellą i grzankami
Składniki:
  • 2 liście sałaty
  • 1 mały pomidor (100 g)
  • ¼ małego ogórka zielonego (50 g)
  • ¼ małej papryki (50 g)
  • 3 oliwki zielone
  • ¼ kulki mozzarelli light
  • 20 g grzanek z ciemnego pieczywa
Na sos:
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sok z cytryny
  • ocet balsamiczny
Sposób przyrządzenia:
Sałatę pokroić we wstążki, pomidora w plasterki, ogórka w kostkę, paprykę w paseczki, a oliwki na ćwiartki. Warzywa umieścić w miseczce, wymieszać ze startą na tarce o grubych otworach mozzarellą i sosem. Posypać grzankami.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej