Kolacja - Sałatka z ricottą | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Kolacja - Sałatka z ricottą

Sałatka z ricottą. 1 mała ciemna bułeczka (ok. 50 g).
Wartość odżywcza i energetyczna
(7 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1406 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 20 g
  • Białko: 72 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 10 g
  • Węglowodany: 165 g
  • Cholesterol: 278 mg
  • Tłuszcz całkowity: 48 g
  • Błonnik: 28 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 12 g
Sałatka z ricottą
Składniki:
  • 2 garście roszponki
  • 200 g truskawek
  • 1 łyżka prażonych płatków migdałowych
  • 50 g sera ricotta
Na sos:
  • ½ łyżeczki miodu
  • sok z cytryny
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
Sposób przyrządzenia:
Roszponkę wymieszać z sosem i rozłożyć na talerzu. Truskawki pokroić w ćwiartki, ułożyć na roszponce. Na truskawki wyłożyć łyżeczką ricottę i wszystko posypać płatkami migdałowymi.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej