Kolacja - Sałatka z ricottą
Sałatka z ricottą. 1 mała ciemna bułeczka (ok. 50 g).
Wartość odżywcza i energetyczna
(7 dzień)
(7 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1406 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 20 g
-
Białko: 72 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 10 g
-
Węglowodany: 165 g
-
Cholesterol: 278 mg
-
Tłuszcz całkowity: 48 g
-
Błonnik: 28 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 12 g
Sałatka z ricottą
Składniki:
- 2 garście roszponki
- 200 g truskawek
- 1 łyżka prażonych płatków migdałowych
- 50 g sera ricotta
Na sos:
- ½ łyżeczki miodu
- sok z cytryny
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
Sposób przyrządzenia:
Roszponkę wymieszać z sosem i rozłożyć na talerzu. Truskawki pokroić w ćwiartki, ułożyć na roszponce. Na truskawki wyłożyć łyżeczką ricottę i wszystko posypać płatkami migdałowymi.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij