Kolacja - Sałatka z ricottą z dwoma kromkami ciemnego pieczywa | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Kolacja - Sałatka z ricottą z dwoma kromkami ciemnego pieczywa

Sałatka z ricottą z dwoma kromkami ciemnego pieczywa.
Wartość odżywcza i energetyczna
(7 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1604 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 21 g
  • Białko: 83 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
  • Węglowodany: 189 g
  • Cholesterol: 148 mg
  • Tłuszcz całkowity: 57 g
  • Błonnik: 37 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
Sałatka z ricottą
Składniki:
  • 2 garście roszponki
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 60 g ricotty
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka rozgniecionych orzechów włoskich
  • sok z cytryny
  • 1 suszony pomidor
  • 2 kromki ciemnego pieczywa (ok. 60 g)
Sposób przyrządzenia:
Na talerz wyłożyć roszponkę wymieszaną z sosem z soku z cytryny i oliwy z oliwek, na niej poukładać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, łyżeczką powykładać ricottę. Wszystko posypać prażonymi orzechami włoskimi i pokrojonymi w drobną kostkę suszonymi pomidorami.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej