Kolacja - Sałatka z tuńczykiem z grzanką | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Kolacja - Sałatka z tuńczykiem z grzanką

Sałatka z tuńczykiem z grzanką.
Wartość odżywcza i energetyczna
(5 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1006 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 16 g
  • Białko: 59 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 9 g
  • Węglowodany: 110 g
  • Cholesterol: 146 mg
  • Tłuszcz całkowity: 36 g
  • Błonnik: 20 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 8 g
Sałatka z tuńczykiem z grzanką
Składniki:
  • ½ puszki tuńczyka w sosie własnym (ok. 60 g)
  • 2-3 liście sałaty lodowej
  • ½ małego pomidora (50 g)
  • ¼ małego ogórka zielonego (50 g)
  • ¼ papryki (50 g)
  • ½ małej cebuli (25 g)
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 cienka kromka ciemnego pieczywa (30 g)
Sposób przyrządzenia:
Sałatę lodową pokroić we wstążki, pomidora, ogórka i paprykę w kostkę, oliwki w ćwiartki, a cebulę w piórka. Warzywa poukładać na talerzu warstwowo, pokruszyć na nie fetę i polać sosem (oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, zioła).
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej