Kolacja - Sałatka ze szpinakiem | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Kolacja - Sałatka ze szpinakiem

Sałatka ze szpinakiem. Pieczywo razowe (50 g).
Wartość odżywcza i energetyczna
(7 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1788 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 25 g
  • Białko: 78 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
  • Węglowodany: 215 g
  • Cholesterol: 209 mg
  • Tłuszcz całkowity: 63 g
  • Błonnik: 30 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
Sałatka ze szpinakiem
Składniki:
  • 2 garście młodych listków szpinaku
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżka prażonych płatków migdałowych
  • ½ mozzarelli light
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego
  • ½ łyżeczki miodu
  • sok z cytryny, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Z oleju, miodu, soku z cytryny,odrobiny miodu i pieprzu zrobić sos. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół, połączyć ze szpinakiem, następnie całość wymieszać z sosem. Przełożyć na talerz. Rozłożyć pokrojoną w cienkie plastry mozzarellę i wszystko posypać płatkami migdałowymi.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej