Kolacja - Sałatka ze szpinakiem
Sałatka ze szpinakiem. Pieczywo razowe (50 g).
Wartość odżywcza i energetyczna
(7 dzień)
(7 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1788 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 25 g
-
Białko: 78 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
-
Węglowodany: 215 g
-
Cholesterol: 209 mg
-
Tłuszcz całkowity: 63 g
-
Błonnik: 30 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 14 g
Sałatka ze szpinakiem
Składniki:
- 2 garście młodych listków szpinaku
- 8 pomidorków koktajlowych
- 1 łyżka prażonych płatków migdałowych
- ½ mozzarelli light
- 1 łyżka oleju słonecznikowego
- ½ łyżeczki miodu
- sok z cytryny, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Z oleju, miodu, soku z cytryny,odrobiny miodu i pieprzu zrobić sos. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół, połączyć ze szpinakiem, następnie całość wymieszać z sosem. Przełożyć na talerz. Rozłożyć pokrojoną w cienkie plastry mozzarellę i wszystko posypać płatkami migdałowymi.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij