Kolacja - Zapiekane warzywa | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Kolacja - Zapiekane warzywa

Zapiekane warzywa.
Wartość odżywcza i energetyczna
(4 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1385 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 20 g
  • Białko: 73 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 11 g
  • Węglowodany: 157 g
  • Cholesterol: 107 mg
  • Tłuszcz całkowity: 50 g
  • Błonnik: 33 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 12 g
Zapiekane warzywa
Składniki:
  • ½ średniego bakłażana (120 g)
  • ½ czerwonej papryki
  • ½ żółtej papryki
  • 1 średni pomidor
  • ½ małej cukinii (100 g)
  • ½ kulki mozzarelli light
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • pieprz, słodka czerwona papryka, zioła prowansalskie
Sposób przyrządzenia:
Bakłażana i cukinię pokroić w plasterki, papryki w paseczki, a pomidora w plastry. Warzywa ułożyć warstwowo w naczyniu żaroodpornym, położyć na nich pokrojoną w plastry mozzarellę i zapiekać w piekarniku przez ok. 20 minut.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej