Kolacja - Zapiekane warzywa
Zapiekane warzywa.
Wartość odżywcza i energetyczna
(4 dzień)
(4 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1385 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 20 g
-
Białko: 73 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 11 g
-
Węglowodany: 157 g
-
Cholesterol: 107 mg
-
Tłuszcz całkowity: 50 g
-
Błonnik: 33 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 12 g
Zapiekane warzywa
Składniki:
- ½ średniego bakłażana (120 g)
- ½ czerwonej papryki
- ½ żółtej papryki
- 1 średni pomidor
- ½ małej cukinii (100 g)
- ½ kulki mozzarelli light
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- pieprz, słodka czerwona papryka, zioła prowansalskie
Sposób przyrządzenia:
Bakłażana i cukinię pokroić w plasterki, papryki w paseczki, a pomidora w plastry. Warzywa ułożyć warstwowo w naczyniu żaroodpornym, położyć na nich pokrojoną w plastry mozzarellę i zapiekać w piekarniku przez ok. 20 minut.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij