Kolacja - Zapiekane warzywa | Acard
Ulubione

DIETA Ubogoenergetyczna - 1600 kcal

Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Kolacja

Tydzień 2
Dzień 4
Zapiekane warzywa.
Wartość odżywcza i energetyczna
(4 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1600 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 22 g
  • Białko: 90 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 15 g
  • Węglowodany: 185 g
  • Cholesterol: 112 mg
  • Tłuszcz całkowity: 55 g
  • Błonnik: 39 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 11 g
Zapiekane warzywa
Składniki:
  • ½ średniego bakłażana (120 g)
  • ½ czerwonej papryki
  • ½ żółtej papryki
  • 1 średni pomidor
  • ½ małej cukinii (100 g)
  • ½ kulki mozzarelli light
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • pieprz, słodka czerwona papryka, zioła prowansalskie
Sposób przyrządzenia:
Bakłażana i cukinię pokroić w plasterki, papryki w paseczki, a pomidora w plastry. Warzywa ułożyć warstwowo w naczyniu żaroodpornym, ułożyć na nich pokrojoną w plastry mozzarellę i zapiekać w piekarniku ok. 20 minut.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Pobierz
Dodaj do ulubionych
Poprzednie danie Wstecz Następny dzień Dalej