Obiad - Grillowany mintaj i brokuł
Grillowany mintaj i brokuł.
Wartość odżywcza i energetyczna
(5 dzień)
(5 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1006 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 16 g
-
Białko: 59 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 9 g
-
Węglowodany: 110 g
-
Cholesterol: 146 mg
-
Tłuszcz całkowity: 36 g
-
Błonnik: 20 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 8 g
Grillowany mintaj
Składniki:
- 100 g filetu z mintaja
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego
- sok z cytryny
- przyprawy: odrobina soli, pieprz cytrynowy
Sposób przyrządzenia:
Mintaja oprószyć przyprawami, polać olejem i skropić sokiem z cytryny. Grillować z obydwu stron. Podawać z ziemniakami i brokułem.
Dodatkowo:
- 2 małe ziemniaki (ok. 130 g)
Brokuł
Składniki:
- 200 g brokułu
- 1 łyżeczka oleju słonecznikowego
- ocet balsamiczny
- sok z cytryny
Sposób przyrządzenia:
Brokuł ugotować na półtwardo i wymieszać z sosem zrobionym z oleju, octu i soku z cytryny.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij