Obiad - Krem z cukinii z grzanką i gulasz z indyka z kaszą
Krem z cukinii z grzanką i gulasz z indyka z kaszą.
Wartość odżywcza i energetyczna
(2 dzień)
(2 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1002 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 13 g
-
Białko: 54 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 7 g
-
Węglowodany: 122 g
-
Cholesterol: 113 g
-
Tłuszcz całkowity: 33 g
-
Błonnik: 25 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 9 g
Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną perłową
Składniki:
- 80 g mięsa gulaszowego z indyka
- ½ puszki pomidorów
- ½ małej cebuli
- 100 g pieczarek
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego
- pieprz, słodka czerwona papryka, 1 listek laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego
Sposób przyrządzenia:
Na oliwie zeszklić cebulę, dodać mięso i dusić ok. 10 minut. Dodać pokrojone w ćwiartki pieczarki i przyprawy. Dusić do momentu, aż pieczarki puszczą wodę. Następnie dodać pomidory z puszki i wszystko dusić ok. 15 minut. Podawać z kaszą jęczmienną.
Dodatkowo:
- 30 g kaszy jęczmiennej perłowej
Dodaj do ulubionych
Udostępnij