Obiad - Krem z cukinii z grzanką i gulasz z indyka z kaszą
Krem z cukinii z grzanką. Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną perłową.
Wartość odżywcza i energetyczna
(2 dzień)
(2 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1204 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 17 g
-
Białko: 64 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 9 g
-
Węglowodany: 142 g
-
Cholesterol: 139 mg
-
Tłuszcz całkowity: 40 g
-
Błonnik: 31 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 11 g
Gulasz
Składniki:
- 100 g mięsa gulaszowego z indyka
- ½ puszki pomidorów
- ½ małej cebuli
- 100 g pieczarek
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- pieprz, słodka czerwona papryka, 1 listek laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego
Sposób przyrządzenia:
Na oliwie zeszklić cebulę, dodać mięso, następnie dusić ok. 10 minut. Dodać pokrojone w ćwiartki pieczarki, przyprawy. Dusić do momentu, aż pieczarki puszczą wodę. Następnie dodać pomidory z puszki i wszystko dusić ok. 15 minut. Podawać z kaszą jęczmienną.
Dodatkowo:
- 30 g kaszy jęczmiennej perłowej
Sposób przyrządzenia:
Polędwicę wołową natrzeć przyprawami i oliwą, grillować z obydwu stron. Podawać z sałatą.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij