Obiad - Krem z cukinii z grzanką i gulasz z indyka z kaszą | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Obiad - Krem z cukinii z grzanką i gulasz z indyka z kaszą

Krem z cukinii z grzanką. Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną perłową.
Wartość odżywcza i energetyczna
(2 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1204 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 17 g
  • Białko: 64 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 9 g
  • Węglowodany: 142 g
  • Cholesterol: 139 mg
  • Tłuszcz całkowity: 40 g
  • Błonnik: 31 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 11 g
Gulasz
Składniki:
  • 100 g mięsa gulaszowego z indyka
  • ½ puszki pomidorów
  • ½ małej cebuli
  • 100 g pieczarek
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • pieprz, słodka czerwona papryka, 1 listek laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego
Sposób przyrządzenia:
Na oliwie zeszklić cebulę, dodać mięso, następnie dusić ok. 10 minut. Dodać pokrojone w ćwiartki pieczarki, przyprawy. Dusić do momentu, aż pieczarki puszczą wodę. Następnie dodać pomidory z puszki i wszystko dusić ok. 15 minut. Podawać z kaszą jęczmienną.
Dodatkowo:
  • 30 g kaszy jęczmiennej perłowej
Sposób przyrządzenia:
Polędwicę wołową natrzeć przyprawami i oliwą, grillować z obydwu stron. Podawać z sałatą.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej