Obiad - Zupa krem z kalafiora i faszerowana papryka | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Obiad - Zupa krem z kalafiora i faszerowana papryka

Zupa krem z kalafiora i faszerowana papryka
Wartość odżywcza i energetyczna
(3 dzień)
  • Wartość energetyczna: 1010 kcal
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 27 g
  • Białko: 54 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 18 g
  • Węglowodany: 11 g
  • Cholesterol: 124 mg
  • Tłuszcz całkowity: 36 g
  • Błonnik: 39 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 10 g
Faszerowana papryka
Składniki:
  • 1 mała papryka (150 g)
  • 50 g mielonej piersi z kurczaka
  • 15 g kaszy jęczmiennej pęczak (ok. 1,5 łyżki)
  • 100 g pieczarek
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego
  • przyprawy: pieprz, słodka czerwona papryka, czosnek
Sposób przyrządzenia:
Na oleju rzepakowym poddusić mięso i pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawić do smaku. Kaszę ugotować w stosunku 1:2, a następnie wymieszać z mięsem. Paprykę umyć, odciąć górę wraz z ogonkiem, usunąć gniazda, faszerować. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. Celsjusza przez ok. 40 minut.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej