Obiad - Zupa krem z kalafiora i faszerowana papryka
Zupa krem z kalafiora i faszerowana papryka
Wartość odżywcza i energetyczna
(3 dzień)
(3 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1010 kcal
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 27 g
-
Białko: 54 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 18 g
-
Węglowodany: 11 g
-
Cholesterol: 124 mg
-
Tłuszcz całkowity: 36 g
-
Błonnik: 39 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 10 g
Faszerowana papryka
Składniki:
- 1 mała papryka (150 g)
- 50 g mielonej piersi z kurczaka
- 15 g kaszy jęczmiennej pęczak (ok. 1,5 łyżki)
- 100 g pieczarek
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego
- przyprawy: pieprz, słodka czerwona papryka, czosnek
Sposób przyrządzenia:
Na oleju rzepakowym poddusić mięso i pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawić do smaku. Kaszę ugotować w stosunku 1:2, a następnie wymieszać z mięsem. Paprykę umyć, odciąć górę wraz z ogonkiem, usunąć gniazda, faszerować. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. Celsjusza przez ok. 40 minut.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij