Obiad - Zupa krem z kalafiora i faszerowana papryka
Zupa krem z kalafiora. Faszerowana papryka.
Wartość odżywcza i energetyczna
(na 1 dzień)
(na 1 dzień)
-
Wartość energetyczna: 1219 kcal
-
Białko: 63 g
-
Węglowodany: 143 g
-
Tłuszcz całkowity: 43 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 11 g
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 17 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 10 g
-
Cholesterol: 80 mg
-
Błonnik: 29 g
Składniki:
- 1 średnia papryka (170 g)
- 70 g mielonej piersi z kurczaka
- 20 g kaszy jęczmiennej pęczak (ok. 1,5 łyżki)
- 100 g pieczarek
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego
- przyprawy: pieprz, słodka czerwona papryka, czosnek
Sposób przyrządzenia:
Na oleju rzepakowym poddusić mięso i pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawić do smaku. Kaszę ugotować w stosunku 1:2, wymieszać z mięsem. Paprykę umyć, odciąć górę wraz z ogonkiem, usunąć gniazda, faszerować. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. Celsjusza przez ok. 40 minut.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij