Pasta z czarnych oliwek | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Pasta z czarnych oliwek

Wartość odżywcza i energetyczna
  • Wartość energetyczna: 131 kcal
  • Białko: 3 g
  • Węglowodany: 2 g
  • Tłuszcz całkowity: 13 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 2 g
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 7 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 3 g
  • Cholesterol: 4 mg
  • Błonnik: 1 g
Składniki (4 porcje):
  • mały słoiczek oliwek czarnych bez pestek (150 g)
  • 20 g orzechów włoskich
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 filecik anchovies
  • 1 łyżka tartego parmezanu
  • ½ łyżeczki tymianku suszonego
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masę. Podawać z ciemnym pieczywem i chudą wędliną.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej