Pasta z czarnych oliwek
Wartość odżywcza i energetyczna
-
Wartość energetyczna: 131 kcal
-
Białko: 3 g
-
Węglowodany: 2 g
-
Tłuszcz całkowity: 13 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 2 g
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 7 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 3 g
-
Cholesterol: 4 mg
-
Błonnik: 1 g
Składniki (4 porcje):
- mały słoiczek oliwek czarnych bez pestek (150 g)
- 20 g orzechów włoskich
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 1 filecik anchovies
- 1 łyżka tartego parmezanu
- ½ łyżeczki tymianku suszonego
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masę. Podawać z ciemnym pieczywem i chudą wędliną.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij