Pasta z sardynek | Acard
Ulubione
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych
Kategoria: Diety i przepisy
Dodaj do ulubionych

Pasta z sardynek

Wartość odżywcza i energetyczna
  • Wartość energetyczna: 164 kcal
  • Białko: 12 g
  • Węglowodany: 7 g
  • Tłuszcz całkowity: 10 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 3 g
  • Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 5 g
  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 1 g
  • Cholesterol: 29 mg
  • Błonnik: 1 g
Składniki (2 porcje):
  • 100 g sera ricotta light
  • 50 g sardynek
  • 2 suszone pomidory
  • ½ czerwonej cebuli drobno posiekanej
  • 1 łyżeczka szczypiorku
  • pieprz
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
Sposób przyrządzenia:
Sardynki rozgnieść widelcem, pomidory suszone drobno posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać z oliwą i pieprzem. Podawać z ciemnym pieczywem.
mgr dietetyki Barbara Malina-Kozak
Dodaj do ulubionych
Poprzedni przepis Wstecz Następny przepis Dalej