Pasta z sardynek
Wartość odżywcza i energetyczna
-
Wartość energetyczna: 164 kcal
-
Białko: 12 g
-
Węglowodany: 7 g
-
Tłuszcz całkowity: 10 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe: 3 g
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 5 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe: 1 g
-
Cholesterol: 29 mg
-
Błonnik: 1 g
Składniki (2 porcje):
- 100 g sera ricotta light
- 50 g sardynek
- 2 suszone pomidory
- ½ czerwonej cebuli drobno posiekanej
- 1 łyżeczka szczypiorku
- pieprz
- 1 łyżka oliwy z oliwek
Sposób przyrządzenia:
Sardynki rozgnieść widelcem, pomidory suszone drobno posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać z oliwą i pieprzem. Podawać z ciemnym pieczywem.
Dodaj do ulubionych
Udostępnij